ون‌ تاکسی

روز گذشته شادی مالکی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با حضور در صحن علنی شورای‌شهر تهران به ارائه گزارشی در مورد عملکرد و اقدامات این سازمان پرداخت و گفت از ۳ هزار و ۳۰۰ پرونده نوسازی تاکسی‌ها، یک‌هزار و ۵۰۰ دستگاه تا پایان سال قبل تحویل داده شد و مبلغ تسهیلات را از ۱۵۰ میلیون‌تومان به ۳۰۰ میلیون‌تومان افزایش دادیم.

وی همچنین درمورد آخرین وضعیت نوسازی تاکسی‌ها توضیحاتی ارائه کرد و گقت دو خودرو در کنار خودروهای برقی به سبد پیشنهادی ما برای نوسازی اضافه شد. در ادامه سایر برنامه‌های سازمان تاکسیرانی شهر تهران را از زبان مدیر عامل این سازمان می‌خوانید.

تسهیلات یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون‌تومانی برای متقاضیان تاکسی برقی

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به این‌که اختصاص بودجه برای بهسازی تاکسی‌ها از اقدامات مثبت شورا بوده است، گفت: «در این راستا ۸۰ میلیون‌تومان وام بهسازی برای تاکسی‌ها و ۱۰۰ میلیون‌تومان برای ون‌ها در نظر گرفته شد که تاکنون ۴۰۰ پرونده در همین راستا تشکیل شده است.»

شادی مالکی در مورد آخرین وضعیت واگذاری ون‌ها به رانندگان نیز با تاکید بر این‌که تشریفات قانونی برای واگذاری این ون‌ها پیگیری شد، اظهار کرد: «بنابر مطالبات تاکسیرانان و پیگیری‌های صورت‌گرفته، مبلغ وام آن‌ها به ۸۰۰ میلیون‌تومان افزایش یافت و هزار نفر برای تحویل ون‌ها ثبت‌نام کردند و صحت‌سنجی صورت گرفته و از روز شنبه هفته آینده به‌مدت یک هفته، مهلت بازدید برای رانندگان در نظر گرفته شده است. چنان‌چه برای هر دستگاه‌ بیش از یک نفر متقاضی وجود داشته باشد، قرعه‌کشی صورت خواهد گرفت و بررسی‌ها نشان داد که میانگین قیمت هر ون یک‌میلیارد و ۶۰۰ میلیون‌تومان است.»

وی با بیان این‌که شهرداری روند نوسازی ناوگان را با خودروهای برقی آغاز کرد و ما از نخستین شهرهایی بودیم که توانستیم ۱۷۲ دستگاه تاکسی را با تمام چالش‌های موجود وارد عرصه خدمتی کنیم، گفت: «مشکلات این ۱۷۲ نفر با پیگیری‌های مکرر و اعطای وام ۴۰۰ میلیون‌تومانی با کارمزد پایین، به‌حداقل رسید. تعدادی از تاکسی‌ها از خط فرودگاه وارد خطوط تاکسیرانی در محدوده‌های طرح ترافیک و آلودگی هوا شدند؛ البته یک‌هزار و ۷۵۲ دستگاه تاکسی در سال قبل وارد تهران شد و پلاک‌گذاری ملی آن‌ها دنبال شده است. در توافقنامه‌ای که با دولت و وزارتخانه‌ها و بانک شهر داشتیم، مقرر شد از محل تحقق ماده ۱۲ و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون‌تومان تسهیلات با کارمزد صفر و اقساط پلکانی به‌متقاضیان تاکسی‌های برقی پرداخت شود.»

ثبت‌نام ۴۵ هزار نفر در سامانه شهرزاد برای تاکسی برخط

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با اعلام این‌که ۱۶۰ دستگاه نازل شارژ برای تاکسی‌های برقی نصب شده است، افزود: «بعد از پنج سال یک باتری نو، به ازای باتری کارکرده به‌صورت رایگان به‌رانندگان تحویل داده خواهد شد. از سوی دیگر ایجاد پنج تعمیرگاه در سطح شهر برای تاکسی‌های برقی در دستور کار قرار گرفت و در این راستا معرفی به بانکِ رانندگان در هفته آینده انجام می‌شود و تا دو هفته آینده تاکسی‌ها پلاک‌گذاری خواهند شد.»

مالکی با بیان این‌که ۴۵ هزار نفر در سامانه شهرزاد برای تاکسی برخط ثبت‌نام کردند و این طرح در ۲۰ هزار تاکسی اجرایی شده است، گفت: «نسبت به یک سال گذشته بیش از ۱۰ هزار تاکسی فعال شده‌اند.»

وی با بیان این‌که ۱۰۵ خط تاکسیرانی در سال گذشته در سطح شهر ساماندهی شد که در چند سال گذشته این خطوط بازنگری نشده بودند، ادامه داد: «این بازمهندسی سبب اعزام تعداد زیادی از رانندگان به‌خطوطی شد که شهروندان معطل حضور تاکسی بودند.»

مالکی با بیان این‌که رویکرد ما در نوسازی در دو حوزه برقی و غیر برقی است، یادآور شد: «مبلغ تسهیلات از ۳۰۰ به ۴۰۰ میلیون‌تومان در حوزه غیربرقی افزایش خواهد یافت و با چند شرکت خودروساز وارد مذاکره شدیم که نوسازی ون‌ها را هم از مسیر اعطای تسهیلات دنبال کنیم؛ به این صورت که۶۰ درصد از رقم ون‌ها تسهیلات و مابقی آورده راننده و خودرو اسقاطی آن‌هاست.»

وی با بیان این‌که روند واگذاری تاکسی‌های برقی در سال جاری ادامه خواهد یافت، گفت: «در توافقنامه مقرر شد ۶ هزار دستگاه خودرو برقی به‌کلانشهرها تحویل داده شود که سهم تهران ۴ هزار دستگاه است. یکی از تکالیف این بود که تاکسی‌ها در محدوده‌های طرح ترافیک تردد کنند و در قرارداد با رانندگان، این موضوع را لحاظ کرده‌ایم و تاکسی‌های ویژه در سال جاری به‌تاکسی برخط اضافه خواهند شد. شهروندان می‌توانند نرخ کرایه تاکسی را پیش از خروج از منزل در سامانه بسنجند و مدل حمل‌ونقلی خود را انتخاب کنند.»

شهرداری نمی‌تواند وارد قرار داد مستقیم با تولیدکنندگان شود

در ادامه مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران به سوالات اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد و در مورد تعلل در نوسازی تاکسی‌ها گفت: «روند نوسازی تاکسی‌ها با این شرایط انجام نخواهد شد و تمام کشور با چالش تاکسی‌های فرسوده روبه‌رو هستند؛ چراکه قیمت تاکسی در سال قبل سه نوبت افزایش یافت. بنده وام ۱۵۰ میلیون‌تومانی را به ۳۰۰ میلیون‌تومان افزایش دادم که راننده آورده‌ای برای خرید تاکسی ارائه ندهد؛ اما قیمت تاکسی بلافاصله دو برابر شد. پرداخت ۱۰۰ میلیون‌تومان هم برای راننده تاکسی سخت است و مدت‌زمان تحویل خودرو به‌رانندگان پنج ماه زمان می‌برد و شهرداری نمی‌تواند وارد قرار داد مستقیم با تولیدکنندگان شود و نیاز به‌حمایت دولت داریم.»

وی با اعلام این‌که قیمت هر دستگاه خودرو ون ۵ برابر خودرو سِدان است، تصریح کرد: «پرداخت ۵ میلیاردتومان برای راننده ون امکان‌پذیر نیست. باید شرایط و تسهیلات برای رانندگان فراهم شود که بتوانند خودرو خود را نوسازی کنند. با تسهیلات یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون‌تومانی برای ۲ هزار دستگاه ون هنوز هم دغدغه دارم که آیا راننده تاکسی می‌تواند یک میلیارد تومان دیگر تامین کند؟ عملا امروز تنها یک‌هزار و ۵۰۰ دستگاه ون در سطح شهر فعالیت می‌کنند که عمدتا فرسوده هستند.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =